Om Webbradion

Webbradion startades några veckor efter 24 hour businesscamp där två Ruby on Rails-utvecklare vid namn Jonas Arnklint och David Elbe träffades. Det visade sig att båda hade haft liknande funderingar på att starta upp en webbradio för webbutvecklare. Efter att ha diskuterat lite olika idéer bestämde de sig för att köra igång utan någon som helst kunskap om webbradio, men med mycket kunnande inom webbutveckling.

Sedan starten har tusentals personer laddat ner våra avsnitt.

Med världens bästa lyssnare som gillar och tipsar oss, försöker vi göra webbsverige lite bättre.

David Elbe

David kommer ursprungligen från Gislaved, men driver sedan 2003 webbyrån Standout AB i Växjö.

David har programmerat i både Perl och PHP men föredrar sedan några år tillbaka att arbeta i Ruby on Rails. David hette tidigare Svensson i efternamn.

Devbio: david, Twitter: , GitHub: davidelbe

Albert Arvidsson

Albert Arvidsson

Programmerare och linuxnörd från Ljungby. Gillar systemkameror och joggning. Sysslar gärna med geocaching, en sport där man letar efter skattgömmor med gps.

Devbio: albert, Twitter: , GitHub: scmx

Alexander Ross

Alexander Ross

Alexander, som oftast blir kallad enbart Ross, brinner för webbutveckling och känner sig naken utan dator. Annars spenderas tiden med en tv-spelskontroll i handen tillsammans med sambon som ibland kan bytas ut mot en Geocacherunda.

Devbio: ross, Twitter: , GitHub: alex-ross

Jonas Schubert Erlandsson

Jonas Schubert Erlandsson

Jonas gillar webben och har varit med ett tag. Bland annat har han skapat världens första helt expanderbara trekolumnslayout i CSS, så det här är en kille som gillar att ligga i framkant. Är barnsligt förtjust i exklusivt kaffe.

Twitter: , GitHub: d-PixieJonas Arnklint

Jonas Arnklint

Jonas, numera stockholmare, har sedan 2004 utvecklat webb åt allt från spelbolag och cykeltillverkare till ISP's och e-handlare.

I nystartade RevRise Form Analytics bygger han backend och ser till att allt rullar.

Twitter: , GitHub: arnklint

Fork me on GitHub