2012-09-10

Webbradion 67 - Native vs HTML5

Vi pratar om fördelar/nackdelar med olika distributionssätt av mobilappar, Gudruns inverkan på bredbandsutbyggnaden och senaste releasen av Symfony.

Java 7 -buggen och OS X

Apple väljer att släppa en säkerhetsuppdatering för att täppa till fyra allvarliga säkerhetshål i Java. Ett av dem gäller Java 6 som Apple fortfarande har support på i snow leopard och de andra tre gäller Java 7 som Apple aldrig har skickat med sina operativsystem. Så för ägare till en Mac med Java & från apple så kommer det en uppdatering i Programuppdateringsverktyget. Men om man kör Java 7, nedladdat direkt från Oracle, så får man ladda ner deras patch och uppdatera själv.

Computerworld.com

Sverige toppar webb-index

Vi som bor i Sverige har länge vetat om att vi ligger långt fram när det gäller internetutnyttjande och uppkopplingar överlag, och nu har en undersökning från World Wide Web Foundation konstaterat precis samma sak. Sverige toppar listan i mätningen som försöker ta reda på vilket land som bäst utnyttjar nätets möjlighet att utveckla landet.

I listan finns bara 61 länder med, främst på grund av att det har varit svårt att få fram information från vissa länder. USA ligger tvåa i listan, medan Storbrittannien parkerar på tredjeplatsen.

CoffeeScript Source Maps

Med lite trolleri så kan man nu får chrome att visa källkoden till javascripten som coffeescript istället för den kompilerade javascripten. Stödet är fullständigt och tillåter dig att sätta breakpoints direkt i coffeescriptet etc.

Ryanflorence.com

Symfony 2.1

Webbradion-lyssnaren Jon Gotlin tipsar om att ramverket Symfony släpptes i version 2.1 i veckan som gick. Det är ett PHP-ramverk som används för webbutveckling, och flera av komponenterna från Symfony används bland annat i det välkända Drupal.

Till version 2.1 har man fokuserat på stabilitet och dokumentation, mer än 6000 unit-tester har skrivits, massor av buggar har fixats till och över 3000 rader dokumentation har skrivits.

Bourbon neat

thoughtbot gör världen lite bättre genom att släppa sitt interna SASS/bourbon ramverk för fluid layouts till allmänheten. Vad skiljer detta från andra? Det kräver ingen extra markup i din html och alla klasserna är skrivna som mixins, inklusive en för mediaqueries, vilket håller din SASS på diet. Kräver dock SASS 3.2 så det kanske är dags att uppgradera.

Lyssnarfråga: Applikation eller mobilsajt

Lyssnaren Erik Malmsköld ställer frågan om vi föredrar mobilapplikationer eller mobilsajter och ber oss att ta upp argument för och emot båda sidor.

Smånyheter

comments powered by Disqus